Nyitó

Gyorstalpaló

Tervezés

HTML

CSS

Sablonok

Nyitó oldal

Tanulási módszer

Linkajánló

Magamról

Jogi nyilatkozat

Kapcsolat

Webhely térkép

Magamról

Forgács László portrékép

Forgács László vagyok. Pest megyében élek a felesé­gemmel és kislá­nyommal. Gépész­mérnök­ként dolgozok egy autóipari alkatrészeket gyártó vállalatnál.

2008 elején kezdtem el foglalkozni a weblap­készí­téssel - akkor még hobbi szinten. Készíteni akartam egy honlapot a tőzsdéről illetve a pénzpiacok működéséről. Keres­tem leírásokat a weblap­készí­tésről az interneten, végigkutattam a könyvesboltokat és a helyi könyvtárat. Több ezer oldalnyi anyagot olvastam el, mire összeállt egy olyan tudás, amivel elkezdhettem a weblapom szerkesztését. Fél év kellett hozzá, hogy a tapzor.hu első oldalai felkerülhessenek az internetre.

A tanulást folytattam. A weblapkészítés, illetve a mögötte lévő technológia alighanem a jelenlegi leghatékonyabb és legolcsóbb információfeldolgozási eljárás, amit az alapszakmámban – mérnökként – is tudok hasznosítani.

Ma sem értem, hogy amikor elkezdtem a tanulást, miért nem találtam olyan anyagot, amiből könnyen el lehetett volna sajátítani egy weblap készítéséhez szükséges alapismereteket. Még senki sem írt ilyet? Egy HTML dokumentum létrehozása sokkal egyszerűbb, mint például a Turbo Pascal programozás, amit az egyetemen tanultunk (akkor ahhoz volt jó könyvünk).

Ami kezdetben nehézséget jelentett, azt később lehetőségként értékeltem. Úgy döntöttem, hogy készítek egy olyan anyagot, amiből sokkal egyszerűbben és gyorsabban meg lehet tanulni a weblapkészítés alapjait, mint amiken nekem kellett átrágnom magamat a tanulási folyamat elején. Ez lett a webkalap.hu.

Remélem, hogy ezzel segíteni tudok neked abban, hogy magas színvonalon el tud készíteni első weblapodat, illetve a legkönnyebben járható úton kezdhesd el a weblapkészítés tanulását.