Nyitó

Gyorstalpaló

Tervezés

HTML

CSS

Sablonok

Bevezetés

Tárhely, domain

Feltöltés

Böngészők

Programnyelvek

Programozás

HTML szintaktika

A HTML szerkezete

Táblázat

Képek, linkek

Szöveg tagolása

Szín és méret megadása

Stíluslapok

Gyorstalpaló

Egy egyszerű honlap létrehozásához szükséges ismeretek gyorsan elsajátíthatóak. Ha el akarod készíteni céged weblapját vagy egy saját weblapot akarsz csinálni a hobbidról, akkor ezt a webkalap.hu segítségével megteheted. Nincs szükség programozói tapasztalatra, erős felhasználói szintű számítógépes ismeretek elegendőek.

A bal oldali menüpontok alatt található oldalakon igyekeztem összefoglalni a legszükségesebb ismereteket, amelyek egy honlap elkészítéséhez nélkülözhetetlenek. Ha ezeket elolvastad és érted, akkor a Sablonok menüpont alatt kiválaszthatsz egy weblap mintát, amelybe az ott megadott segédletek alapján beillesztheted a saját anyagaidat.

Ezek az oldalak akkor is nagyon hasznosak lehetnek, ha most akarod elkezdeni a web-programozás tanulását. Összefoglaltam azokat az ismereteket, amelyeket nekem számos helyről kellett összeszednem. Neked nem kell bejárni azokat a zsákutcákat, amik számomra elkerülhetetlenek voltak. Az első weblapod elkészítésekor is már bevált megoldásokat alkalmazhatsz.

Be kell vallanom, hogy az általam javasolt módszer nem a legkényelmesebb és nem is a leggyorsabb módja egy honlap elkészítésének. Számos helyről letölthetőek olyan sablonok, amelyekbe HTML ismeretek nélkül, egy rövid használati utasítás segítségével beillesztheted a saját anyagaidat. Egy ilyen sablonon viszont valószínűleg semmilyen szerkezeti módosítást sem fogsz tudni végrehajtani.

Olyan programok is léteznek, amik szinte automatikusan képesek weblapot generálni. Ezekkel bármi elkészíthető, bár nem biztos, hogy könnyebb elsajátítani a használatukat, mint megtanulni a HTML nyelv alapjait. További probléma lehet, hogy az általuk generált programkód nehezen tekinthető át.

A sablonjaim használatának a következő előnyei vannak:
- Szabványos, jól áttekinthető programkód.
- Nincsenek benne fölösleges programrészletek.
- És ami a legfontosabb: a későbbi módosítások illetve bővítések viszonylag egyszerűen végrehajthatóak. (Az csak idő kérdése, hogy egy működő weblapnál erre mikor lesz szükség.)

Neked kell eldöntened, hogy melyik lehetőséget választod. Ha a sablonjaim használata mellett döntesz, akkor itt az ideje, hogy belevágj! 12 oldalnyi anyag elolvasása után elkezdheted első weblapod készítését!

Webtárhely, domain név, DNS »